Над 20 лица загинаа а над 50 се повредени во Телафер

Во Телафер и околината нема војници на регуларната ирачка армија така што градот го бранат полицијата поддржана од населението

96291
Над 20 лица загинаа а над 50 се повредени во Телафер

Шахап Чолак потпретседател на Туркменскиот Фронт на Ирак преку Турската Радио и Телевизија ТРТ го запозна светот со сето она што од вчера се случува во Телафер, град во Ирак во кој претежно живеат Туркмени. Чолак рече дека Телафер е под опсадата на припадници на терористичката организација ИСИД која претходно го зазеде Мосул. Во Телафер и околината нема војници на регуларната ирачка армија, така што градот го бранат полицијата поддржана од населението. Над 20 лица загинаа а над 50 се повредени во непрестаното бомбардирање на Телафер од страна на ИСИД, но сепак имаме надеж во Турција за која знаеме дека секогаш ќе не поддржува, истакна Шахап Чолак.Тагови:

Слични вести