Сиси ќе положи свечена заклетва пред Уставниот суд

. На свеченоста меѓу другите е поканет советникот амбасадор на Турската амбасада во Каиро Алпер Босутер

85882
Сиси ќе положи свечена заклетва пред Уставниот суд

Абдулфетах Сиси кој е избран за претседател на Египет на изборите што се одржаа после воениот удар во земјата утре ќе положи свечена заклетва на пленарна седница на Уставниот суд. На свеченоста меѓу другите е поканет советникот амбасадор на Турската амбасада во Каиро Алпер Босутер. Египетските власти по повод свечената заклетва на Сиси покани испратија до 22 земји.
Инаку премиерот Реџеп Тајип Ердоган жестоко реагираше на насилното симнување од власта на легално избраниот претседател на Египет Мохамед Морси, што предизвика затегнување во односите меѓу двете земји и до симнување на нивото на дипломатските односи на советници амбасадори.


Тагови:

Слични вести