Договор за гас меѓу Украина и Русија

78492
Договор за гас меѓу Украина и Русија

Вчера во Берлин се одржа новата рунда од трилатералните преговори за енергетска безбедност меѓу ЕУ, Украина и Русија.
Во соопштението што беше објавено по средбата беше истакнато дека сеуште има потреба од изнаоѓање решение на некои проблеми поради што страните во понеделник ќе се состанат во Брисел.
Украина соопшти дека на сметката на руската компанија Газпром уплатиле 800 милиони долари, која сума во понеделник се очекува да легне на сметката на Гаспром.
Русија соопшти дека преговорите ќе можат да продолжат откако ќе легнат парите на сметката на Гаспром.


Тагови:

Слични вести