ПАПАТА НА ТУРНЕЈА ПО БЛИСКИОТ ИСТОК

Папата Франциско ќе ги посети Јордан и Палестина

72446
ПАПАТА НА ТУРНЕЈА ПО БЛИСКИОТ ИСТОК

Прва станица на Папата Франциско на Блискиот Исток е Јордан каде со сите државни почести ќе биде пречекан од страна на кралот Абдулах. По свечениот пречек Папата Франциско во Меѓународниот Стадион во Аман главниот град на земјата ќе им се обрати на верниците . Пота Папата ќе го посети светото место во Бетани каде според верувањето бил покрстен Исус Пејгамберот.

Во текот на посетата на Јордан Папата Франциско ќе ги посети камповите каде што се сместени сириските бегалци. После Јордан Папата ќе отпатува во посета на Палестина.

 


Тагови:

Слични вести