Странски печат 27.07.2018

Кус осврт на странскиот печат

Странски печат 27.07.2018

Ројтерс, Британија : Министерот за трезор и финансии на Турција Берат Албајрак рече дека е оптимист околу економскиот раст на Турција.

Дер Шпигел ,Германија: Германскиот фудбалер со турско потекло Месут Озил ја напушти германската репрезентација поради непочитување и расизам кон него.

Ројтерс, Британија : Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека е неприфатливо однесувањето кон Месут Озил.

АПФ ,Франција : Германија ги укина симболичните санкции кон Турција.

Ројтерс, Британија : Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека ќе продолжат сите задгранични воени акции се додека постои закана од тероризмот.

АПФ ,Франција : Претседателот Реџеп Тајип Ердоган за новиот закон за ‘еврејска држава - нација’ што го воведе Израел изјави: „Оваа регулатива е доказ дека Израел без сомнение е најционистичка, најфашистичка, најраситичка држава во светот.“

ИРНА, Иран: Портпаролот на Претседателството на Република Турција Ибрахим Калин рече дека Израел е режим заснован на расизам и окупација.

АП, САД : Турција и предложи помош на Грција која деновиве се бори со силни шумски пожари

 

 

Rusya’nın Sesi Radyosu: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ticaret savaşlarının Türk ekonomisine olumlu yansıması olabileceğini duyurdu.Слични вести