Турскиот кревач на тегови Хакан Курназ на СП за јуниори во Грција освои 2 златни медали

Турскиот епрезентативец кревач на тегови Хакан Курназ во категоријата до 81 килограм со подигнати 150 килограми во дисциплината трзај и 324 килограми во вкупно, на СП во кревање тегови за јуниори во Грција освои 2 златни медали

1823295
Турскиот кревач на тегови Хакан Курназ на СП за јуниори во Грција освои 2 златни медали

Турскиот репрезентативец кревач на тегови Хакан Курназ на Светското првенство во кревање тегови за јуниори што се одржува во Грција во категоријата до 81 килограм за мажи освои 2 златни медали.

Според објавеното соопштение од страна на Турската федерација за кревање тегови, на првенството што се одржува на островот Крит, репрезентативецот кревач на тегови Хакан Курназ кој се натпреваруваше во категоријата до 81 килограм со подигнати 150 килограми во дисциплината трзај и 324 килограми во вкупно освои 2 златни медали.

Турскиот репрезентативец кревач на тегови Хакан Курназ во дисциплината исфрлување подигна 174 килограми.Слични вести