Претседателот на Собранието Шентоп ја прими светската шампионка во борење со рака Есма Нур Чакмак

На приемот што се одржа во канцеларијата на претседателот на Собранието Мустафа Шентоп, присуствуваше и Хусејин Тунџел, тренерот на Есма Нур Чакмак која стана светска шампионка во борење со рака, и тоа и со левата и со десната рака

1757758
Претседателот на Собранието Шентоп ја прими светската шампионка во борење со рака Есма Нур Чакмак

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп ја прими светска шампионка во борење со рака Есма Нур Чакмак која воедно е стажерка во Собранието.

На приемот што се одржа во канцеларијата на Шентоп, присуствуваше и Хусејин Тунџел, тренерот на репрезентативката спортистка Есма Нур Чакмак.

Есма Нур Чакмак која учи во последна година во стручната и техничка анадолска гимназија „Шерифе Баџи“ во Анкара стана првата спортистка од Турција која за прв пат стана шампионка во борење и со левата и со десната рака на Светското првенство во борење со рака што се одржа во Романија во декември 2021 година.Слични вести