Анадолу Ефес го победи Уникс Казан со 71:68

Последниот шампион Анадолу Ефес со победата над Уникс Казан ја извојува својата прва победа во Евролигата „Туркиш Ерлајнс“ во оваа сезона

1723316
Анадолу Ефес го победи Уникс Казан со 71:68
Anadolu Efes kazan.jpg
Anadolu Efes pembe top.jpg
efes pembe top.jpg

Нашиот претставник Анадолу Ефес на натпреварот во петтото коло во Евролигата „Туркиш Ерлајнс“ ја победи руската екипа Уникс Казан со резултат од 71:68.

Последниот шампион со оваа победа ја извојува својата прва победа во Евролигата „Туркиш Ерлајнс“ во оваа сезона.

На мечот помеѓу Анадолу Ефес и Уникс Казан во Евролигата „Туркиш Ерлајнс“ за подигнување на свеста за рак на дојката топката беше фрлена во воздух со нагласување на значењето на раната дијагноза на ракот на дојката.

Розовата топка беше фрлена во воздух од страна на успешната актерка и доброволна поддржувачка на проектот Демет Оздемир.Слични вести