Турција на турнирот во борење „Полска опен - Зиолковски и Питласински“ освои 5 медали

Турција на турнирот во борење „Полска опен - Зиолковски и Питласински“ освои 5 медали од кои 1 златен, 2 сребрени и 2 бронзени

1657639
Турција на турнирот во борење „Полска опен - Зиолковски и Питласински“ освои 5 медали

Турција на турнирот во борење „Полска опен - Зиолковски и Питласински“ освои вкупно 5 медали, од кои 1 златен, 2 сребрени и 2 бронзени.

Во објавеното соопштение од Боречката федерација на Турција се истакнува дека на последниот ден на турнирот во борење „Полска опен - Зиолковски и Питласински“ во Варшава турските борачи репрезентативци освоија 3 медали.

Во грчко-римски стил во категоријата до 60 килограми турскиот борач Екрем Озтурк освои сребрен медал, во категоријата до 72 килограми Џенгиз Арслан и во категоријата до 87 килограми Метехан Башар освоија бронзени медали.

Претходно турскиот борач Мурат Фират освои златен медал, а турската борачка Бусе Тосун сребрен медал.

На тој начин Турција на турнирот во борење „Полска опен - Зиолковски и Питласински“ освои вкупно 5 медали од кои 1 златен, 2 сребрени и 2 бронзени.

 Слични вести