Објава од претседателот Ердоган од приемот на турските гимнастичари кои освоија медали на ЕП и СП

Претседателот Ердоган на својот профил на социјалната мрежа Твитер сподели објава од приемот на турските гимнастичари кои освоија медали на одржаните европски и светски првенства

1651064
Објава од претседателот Ердоган од приемот на турските гимнастичари кои освоија медали на ЕП и СП

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на својот профил на социјалната мрежа Твитер сподели објава во врска со гимнастичарите репрезентативци кои ги прими вчера, а кои освоија медали на одржаните европски и светски првенства. 

Претседателот Ердоган посакувајќи им успех на атлетичарите репрезентативци, во споделената објава го напиша следното: „Вчера ги угостивме во Куллијето нашите спортисти кои се нашиот извор на гордост кои ја претставуваат нашата земја на меѓународните првенства во спортската гранка гимнастика. Кога ќе дојдат на исто место силата на младоста и љубовта кон Турција се појавува радост и во нивните и во нашите очи. Нека бидат постојани вашите успеси мои убави чеда.

 Слични вести