Турскките репрезентативци се стекнаа соправо на учество на 2 финалиња

Во категоријата поединечни жени, Ајше Бегум Онбаши заврши прва со 21.800 поени и се пласираше во финалето

1646992
Турскките репрезентативци се стекнаа соправо на учество на 2 финалиња

Турските репрезентативци на Светското првенство во аеробна гимнастика што се одржа во Баку, главниот град на Азербејџан се пласираа во 2 финалиња.

Според соопштението објавено од Турската федерација за гимнастика, турските спортистки  се квалификуваа во две финалиња и тоа поединечни жени и квалификациите за трио.

Во категоријата поединечни жени, Ајше Бегум Онбаши заврши прва со 21.800 поени и се пласираше во финалето.

Во категоријата трио, Ајше Бегум Онбаши, Емир Еришик и Еркут Ергин со 21.377 поени, исто така се пласираа во финалето што ќе се одржи утре.

На шампионатот, утре во 11:00 часот по турско време, ќе се одржи квалификации во машка категорја поениечно и двојки. Потоа репрезентативците ќе се натпреваруваат во финалето на трио и жени поедничено во 16.40 часот.Слични вести