Турската карате репрезентација го освои првото место на „Карате 1 Премиер лигата“ во Лисабон

Турската карате репрезентација со вкупно освоени 9 медали од кои 3 златни и 6 бронзени, го освои првото место на „Карате 1 Премиер лигата“ во Лисабон

1633516
Турската карате репрезентација го освои првото место на „Карате 1 Премиер лигата“ во Лисабон

Турската карате репрезентација на „Карате 1 Премиер лигата“ во главниот град на Португалија, Лисабон со вкупно освоени 9 медали од кои 3 златни и 6 бронзени, го освои првото место во генерална класификација. 

Според објавеното соопштение од Карате федерацијата на Турција, турската карате репрезентација на турнирот во Лисабон го освои првото место и освоените медали му го посвети на претседателот на федерацијата Есат Делихасан кој почина пред 2 недели.Слични вести