Ердоган им честиташе на турските европски шампиони во кревање на тегови

Ердоган им честиташе на Мухамед Фуркан Озбек, кој освои еден бронзен и 2 златни медали на Европскиот шампионат во кревање тегови и на Даниер Исмајилов, кој освои два златни медали и им посака успех

1617698
Ердоган им честиташе на турските европски шампиони во кревање на тегови

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган по телефон ги побара турските репрезентативци Мухамед Фуркан Озбек и Данијар Исмаилов и им честиташе за европските шампионски титули.

Во соопштението кое беше објавено од Дирекцијата за комуникации на претседателството, Ердоган им честиташе на Мухамед Фуркан Озбек, кој освои еден бронзен и 2 златни медали на Европскиот шампионат во кревање тегови и на Даниер Исмајилов, кој освои два златни медали и им посака успех.Слични вести