Турскиот кревач на тегови Данијар Исмајилов стана европски шампион на ЕП во Москва-Русија

Турскиот репрезентативец кревач на тегови Данијар Исмајилов на Европското првенство во кревање тегови во Москва освои два златни медали и стана европски шампион

1616557
Турскиот кревач на тегови Данијар Исмајилов стана европски шампион на ЕП во Москва-Русија

Турскиот репрезентативец кревач на тегови Данијар Исмајилов на Европското првенство во кревање тегови освои два златни медали и стана ервопски шампион.

Турските репрезентативци кревачи на тегови излегоа на подиумот вчера, на четвртиот ден на првенството во главниот град на Русија, Москва.

Турскиот кревач на тегови Данијар Исмајилов кој се натпреварува во категоријата од 73 килограми за мажи, во дисциплината трзај со подигнати 160 килограми го собори европскиот рекорд и освои златен медал.

29-годишниот репрезентативец во кревање тегови во дисциплината исфрлување подигна 181 килограм со што и со вкупно подигнати 341 килограм освои златен медал  и стана европски шампион.Слични вести