Натпреварот меѓу Турција и Латвија ќе се игра без публика

Здравствениот одбор на ТФФ постигна консензус за неорганизирање активности што ќе претставуваат ризик и играње натпревари со гледачи

1610834
Натпреварот меѓу Турција и Латвија ќе се игра без публика

Фудбалската федерација на Турција (ТФФ) објави соопштение во кое истакна дека натпреварот меѓу Турција и Латвија ќе се одигра без публика.

Во соопштението на ТФФ беше истакнато следното:

„Здравствениот одбор на ТФФ направи нова проценка за најновите случувања во врска со текот на епидемијата на Ковид-19, што неповолно влијае врз светот и нашата земја.

Во овој период кога може да бидат потребни нови мерки на претпазливост, Здравствениот одбор на ТФФ постигна консензус за неорганизирање активности што ќе претставуваат ризик и играње натпревари со гледачи.

Во согласност со ова мислење споделено со Управниот одбор на ТФФ, се смета дека ќе биде соодветно натпреварот на нашата фудбалска репрезентација на Европските квалификации за Светскиот куп на ФИФА 2022 година, што се планира да се одигра на 30 март, во вторник, да не се земе публика. Се наведува дека информациите за јавноста се објавуваат со почит.Слични вести