Турските репрезентативци во уметничко лизгање ја освоија екипната шампионска титула во Софија

Репрезентативците освоија вкупно 16 медали во различни категории, од кои 6 златни, 6 сребрени и 4 бронзени

1594400
Турските репрезентативци во уметничко лизгање ја освоија екипната шампионска титула во Софија

 

На шампионатот во уметничко лизгање „Sofia Trophy“ што се одржа во Софија, главниот град на Бугарија, турските репрезентативци ја освоија екипната шампионска титула.

Репрезентативците освоија вкупно 16 медали во различни категории, од кои 6 златни, 6 сребрени и 4 бронзени.

Турција го освои првото место во тимскиот шампионат определен со вкупно освоените награди.Слични вести