Турскиот боксер Арда Танер Авџи стана интерконтинентален шампион

На мечот за интерконтиненталниот шампионски појас во лесна категорија што се одржа во главниот град на Украина, Киев, турскиот боксер Арда Тамер Авџи го победи својот грузиски противник Владимер Јанезашвили со нокаут во втората рунда

1583131
Турскиот боксер Арда Танер Авџи стана интерконтинентален шампион

Турскиот боксер Арда Танер Авџи стана интерконтинентален шампион во Универзалната боксерска организација (Universal Boxing Organization „UBO“) во лесна категорија.

На мечот за интерконтиненталниот шампионски појас во лесна категорија на Меѓународната босерска ноќ што се одржа во главниот град на Украина, Киев, турскиот боксер Арда Тамер Авџи го победи својот грузиски противник Владимер Јанезашвили со нокаут во втората рунда. 

Турскиот боксер Арда Тамер Авџи освојувањето на шампионскиот појас во Универзалната боксерска организација (Universal Boxing Organization „UBO“) во лесна категорија истакна дека во иднина посакува да ги освои и појасите на другите боксерски организации.Слични вести