Турција во 2021 година ќе биде домаќин на Европското и Светското првенство за подводни спортови

Од страна на Федерацијата за подводни спортови на Турција е соопштено дека Турција во 2021 година ќе биде домаќин на Европското и Светското првенство за подводни спортови

1581615
Турција во 2021 година ќе биде домаќин на Европското и Светското првенство за подводни спортови

Турција во 2021 година ќе биде домаќин на Европското и Светското првенство за подводни спортови.

Во објавеното соопштение од Федерацијата за подводни спортови на Турција им се одделува место на следните зборови на претседателот Шахин Озен: „Оваа година во нашата земја ќе организираме едно светско првенство, еден светски куп и едно европско првенство. Во месец септември во измир ќе го организираме Европското отворено младинско првенство за подводно рагби. Во месец октомври во населеното место Каш во Анталија ќе го организираме Outdoor Светскиот куп за слободно нуркање „Каш е поразличен“ и 5. Outdoor Светско првенство за слободно нуркање.“

Шахин Озен воедно нагласи дека во рамките на овие организации ќе се применуваат строго правилата во врска со пандемијата на новиот тип коронавирус.Слични вести