Јусуф Јазиџи избран за фудбалер за месец декември 2020 во Првата француска лига „Лиг 1“

Во објавеното соопштение од страна на Националната унија на професионалните фудбалери (UNFP) се истакнува дека Јусуф Јазиџи со успешната игра во Првата француска лига „Лиг 1“ (Ligue 1)  ја доби наградата фудбалер за месец декември 2020 година

1569573
Јусуф Јазиџи избран за фудбалер за месец декември 2020 во Првата француска лига „Лиг 1“

Турскиот фудбалски репрезентативец Јусуф Јазиџи кој настапува во дресот на фудбалската екипа Лил во Првата француска лига „Лиг 1“ (Ligue 1), е избран за фудбалер за месец декември 2020 година.

Во објавеното соопштение од страна на Националната унија на професионалните фудбалери (UNFP) се истакнува дека Јусуф Јазиџи со успешната игра во Првата француска лига „Лиг 1“ (Ligue 1)  ја доби наградата фудбалер за месец декември 2020 година.

Екипата Лил во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер му честита на Јусуф Јазиџи за оваа добиена награда. 

За кандидати за фудбалер за месец декември 2020 година беа истакнати и Тино Кадевере и Карл Токо-Екамби кои играат за Олимпик Лион.

Фудбалерот на „Лиг 1“ (Ligue 1) за месец декември 2020 година беше избран со гласање преку интернет адресата на  Националната унија на професионалните фудбалери (UNFP)

 Слични вести