Турските спортисти на Европското првенство во уметничка гимнастика мажи освоија 6 медали

На ЕП во уметничка гимнастика маж во категоријата за јуниори турскиот спортист репрезентативец Мерт Ефе Киличер освои златен и бронзен медал, Бора Тархан во кругови (алки) и прескок, Ферхат Ариџан  бронзен медал, а Ибрахим Чолак освои златен медал

1544622
Турските спортисти на Европското првенство во уметничка гимнастика мажи освоија 6 медали
Mert Efe Kılıcer.jpg
Bora Tarhan.jpg
Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası.jpg
Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası.jpg

Турските спортисти на Европското првенство во уметничка гимнастика мажи освоија 6 медали.

На Европското првенство во уметничка гимнастика маж во категоријата за јуниори турскиот спортист репрезентативец Мерт Ефе Киличер освои златен и бронзен медал, Бора Тархан во кругови (алки) и прескок, Ферхат Ариџан  бронзен медал, а Ибрахим Чолак освои златен медал. 

На последниот ден на Европското првенство во уметничка гимнастика мажи чија домаќин беше градот Мерсин, турските спортисти во категоријата за јуниори се натпреваруваа во финалето во различни предмети за освојување на титулата европски шампион.

Спортистите гимнастичари презентираа настапи на алатки како партер, кругови, вратило, разбој, коњ со рачки и прескок (коњ без рачки). 

Мерт Ефе Киличер со перформансот што го презентира на алатката вратило со освоени 12.933 поени го освои второто место во Европа и се закити со сребрен медал.

Младиот спортист гимнастичар со освоени 13.266 поени го освои третото место и со настапот на алатката паралелен разбој при што се закити со бронзен медал.

Бора Тархан со настапот на алатката кругови (алки) со освоени 13 илјади поени со што го освои третото место во Европа и се закити со бронзен медал.

Младиот спортист со перформансот што го презентира на алатката за прескок (коњ без рачки) освои 14.016 поени, го освои третото место и се закити со вториот бронзен медал.

На првенството турскиот спортист гимнастичар Ферхат Ариџан во својот настап на алатката коњ со рачки освои бронзен медал.

Турскиот репрезентативец Ибрахим Чолак пак, на алатката кругови (алки) освои златен медал.Слични вести