ФИФА: Светското клупско првенство 2021 ќе се одржи во декември 2021 година во Јапонија

Во објавеното соопштение од ФИФА се истакнува дека турнирот за којшто претходно се планираше да се одржи во Кина, но поради епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) беше одложен, ќе се одржи во декември 2021 година во Јапонија

1540085
ФИФА: Светското клупско првенство 2021 ќе се одржи во декември 2021 година во Јапонија

Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА) соопшти дека Светското клупско првенство 2021 ќе се одржи во Јапонија.

Во објавеното соопштение од ФИФА се истакнува дека турнирот за којшто претходно се планираше да се одржи во Кина, но поради пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) беше одложен, ќе се одржи во декември 2021 година во Јапонија.

На ист начин и Светското клупско првенство 2020 ФИФА кое ќе требаше да се одржи во Катар, поради пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) беше одложено за 1-11 февруари 2021 година.

На тој начин ФИФА во текот на една иста година ќе го организира овој турнир (Светското клупско првенство) два пати.

 Слични вести