Турција со вкупно 21 медал го освои второто место на Балканското првенство во атлетика

Турската репрезентација вчерашниот ден го затвори со 4 златни, 1 сребрен и 3 бронзени медали, со што вкупниот број на своите освоени медали на првенството го зголеми на 21 од кои 9 златни, 2 сребрени и 10 бронзени

1494247
Турција со вкупно 21 медал го освои второто место на Балканското првенство во атлетика

Турција на Балканското првенство во атлетика со освоени вкупно 21 медал од кои 9 златни, 2 сребрени и 10 бронзени, го освои второто место во екипна конкуренција.

Вчера, со одржаните трки на вториот последен ден, заврши Балканското првенство во атлетика чиј домаќин беше градот Клуж, во Романија.

Турската репрезентација вчерашниот ден го затвори со 4 златни, 1 сребрен и 3 бронзени медали, со што вкупниот број на своите освоени медали на првенството го зголеми на 21 од кои 9 златни, 2 сребрени и 10 бронзени.

На тој начин, Турција по бројот на освоени медали на првенството го освои второто место, веднаш по првопласираната Украина, со освоени вкупно 23 медали од кои 12 златни, 6 сребрени и 5 бронзени.

На одржаните трки вчера златни медали за Турција освоија Жак Али Харвеј (200 метри мажи), Микдат Севлер (110 метри со пречки мажи), Тургај Бајрам (3000 метри со пречки мажи), штафетната екипа на 4х400 метри составена од Батухан Алтинташ, Јавуз Џан, Берке Акчам и Илјас Чанакчи.

Сребрен медал освои Мурат Јалчинкаја (800 метри мажи).

Бронзени медали пак, освоија Елиф Полат (200 метри жени), Бурџу Субатан (1500 метри жени), Омер Амачтан (300 метри мажи).Слични вести