Формула 1 повторно во Истанбул

Официјално е потврдено дека од 13 до 15 ноември 2020 година Истанбул ќе биде домаќин на трката во Формула 1

1478852
Формула 1 повторно во Истанбул

Гран прито на Истанбул во Формула 1 ќе се одржи од 13 до 15 ноември 2020 година.

Официјално е потврдено дека оваа сезона ќе се одржат 17 одделни трки во Формула 1.

Турција од 13 до 15 ноември ќе биде домаќин на Формула 1.

На тој начин Гран прито на Истанбул повторно го зазеде своето место во календарот на трките во Формула 1.

Враќањето на Формула 1 во Истанбул парк, која инаку е едната од најпопуларните модерни писти стана уште една позитивна вест од пандемијата на коронавирусот поради што почетокот на сезоната беше одложен за скоро 4 месеци и беа откажани 11 трки.

Трките во Формула 1 беа одржани во Турција меѓу 2005 и 2011 година. Слични вести