Заврши Балканското првенство во полумаратон

Турција на превенството на кое учествуваа 26 атлетичари од 9 земји освои 2 освои златни, 1 сребрен и 2 бронзени медали

1478424
Заврши Балканското првенство во полумаратон

Заврши Балканското првенство во полумаратон што се одржуваше во рамките на Загребскиот маратон.

Турција на превенството на кое учествуваа 26 атлетичари од 9 земји освои 2 златни, 1 сребрен и 2 бронзени медали.

Машките атлетичари во екипна категорија освоија златен медал и ги поминаа екипите на Молдавија и Романија.

Женските атлетичарки по екипите а Хрватска и Бугарија освоија бронзен медал.

Турската репрезентативка Фатма Демир освои златен, репрезентативецот Јавуз Аграли сребрен, Мурат Емектар бронзен медал.Слични вести