Европските фудбалски клубови поради Ковид-19 се очекува да изгубат вредност од 20 до 25 отсто

Во објавеното соопштение од страна на „KPMG Football Benchmark“ е анализиран падот на пазарната вредност на највредните 32 клубови на Европа

1442450
Европските фудбалски клубови поради Ковид-19 се очекува да изгубат вредност од 20 до 25 отсто

Поради глобалната епидемија на новиот тип кронавирус (Ковид-19) се очекува европските клубови да изгубат вредност од околу 20 до 25 отсто.

Во објавеното соопштение од страна на „KPMG Football Benchmark“ е анализиран падот на пазарната вредност на највредните 32 клубови на Европа.

Во истражувањето се истакнува дека најголема штета ќе претрпат клубовите во Франција кадешто се откажани лигите, така што се очекува Олимпик Лион да изгуби вредност од 27,5 отсто, Париз Сен Жермен (ПСЖ) вредност од 25,4 отсто.

На списокот од Турција се наоѓаат и Галатасарај за кој се претпоставува дека ќе изгуби вредност од 23,3 отсто и Бешикташ од 20,2 отсто.Слични вести