Откажано Релито на Велика Бртанија

Поради Ковид-19 не се одржаа и етапите на релито во Португалијам Кенија, Финска и Нов Зеланд, а исто така беа одложени и етапите во Аргентина и Италија

1432662
Откажано Релито на Велика Бртанија

Релито на Велика Бртанија кое е дел од Светскот шампионат во рели (WRC) беше откажано поради новиот тип на коронавирусот (Ковид-19).

Според соопштението кое беше објавено на веб-страницата на WRC на интернет, организацијата која што се планираше да се одржи од 29 октомври до 1 ноември во Велс, не ќе може да се одржи во 2020 година поради огрнаичувањата и загриженоста за здравјето, патувањето и луѓето кои што ќе се соберат на едно место.

Поради Ковид-19 не се одржаа и етапите на релито во Португалијам Кенија, Финска и Нов Зеланд, а исто така беа одложени и етапите во Аргентина и Италија.

Се додека не се објават нови промени, етапата во Мармарис во Турција ќе се одржи според предвидениот датум од 24 до 27 септември.Слични вести