Фудаблерите на Бурсаспор на Џорџ Флојд му одадоа почит со клекнување на нозе

Фудбалерите и техничкиот персонал на екипата на Бурсаспор со клекнување на нозе упатија порака против расизмот.

1428719
Фудаблерите на Бурсаспор на Џорџ Флојд му одадоа почит со клекнување на нозе

Фудаблерите на Бурсаспор, една од екипите на Првата лига на Турската фидбалска федерација (ТФФ) реагираа на убиството на црномурестиот Џорџ Флојд во САД кој беше убиен додека беше приведен од страна на полицијата.

Во објавата преку веб страницата на клубот беше истакнато дека фудбалерите и техничкиот персонал на екипата на Бурсаспор со клекнување на нозе упатија порака против расизмот.

Зелено-белите подготовките ги продолжија со синоќешниот тренинг што го одржаа на фудбалското игралиште Озлуџе Ибрахим Јазиџи.

Екипата на Бурсаспор на последниот дел на подготовките одиграа подтовителен натпревар на половина терен.Слични вести