Откажани уште две трки на Светското првенство МотоГП 2020

Трките на 30 август во Нортхемтоншир и на 25 октомври на остров Филип се откажани поради Ковид-19

1425948
Откажани уште две трки на Светското првенство МотоГП 2020

Поради новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) беа откажани трките на Светското првенство МотоГП 2020 во Велика Британија и Австралија.

МотоГП претставува една од најзначајните организцаии на мотоцикл трки. По етапите во Катар, Германија, Холандија и Финска, Велика Британија и Австралија кои требаше да бидат следните домаќини на трката, беа жртви на епидемијата на Ковид-19.

Во соопштението кое беше објавено од страна на организацјата на веб страницата беше истакнато дека трките кои се предвидува да се одржат на 30 август во британското подрачје Нортхемтоншир и на 25 октомври на австралискиот остров Филип се откажани.

Етапите во тајланд, САД; Аргентина, Шпанија, Франција и Италија исто така беа откажани поради епидмеијата на Ковид-19.Слични вести