Состанокот на УЕФА одложен на 17 јуни

Во претходното соопштение на УЕФА беше истакнато дека се планира промена на градовите домаќини во 12 земји во кои ќе се одржи првенството

1419928
Состанокот на УЕФА одложен на 17 јуни

УЕФА, состанокот на Управниот одбор кој беше планиран да се одржи на 27 мај го одожи за 17 јуни.

Во соопштението кое беше објавено од страна на УЕФА на веб страницата на интернет на беше истакнато следното:

„Состанокот на Управниот одбор на УЕФА поради недостигот на отворените простори кои беа предложени во врска со малиот број терени за ЕВРО 2020, е одложен на 17 јуни.“

Европското фудбалско првенство ЕУРО 2020 поради епидемијата на Ковид-19 беше одложено за идната година и ќе се одржи од 11 јуни до 11 јули 2021 година.

Во претходното соопштение на УЕФА беше истакнато дека се планира промена на градовите домаќини во 12 земји во кои ќе се одржи првенството.Слични вести