Позитивни тестовите на Ковид-19 на 3 фудбалери во шпанската „Ла Лига“

Каталонското радио РАЦИ, во веста што ја објави врз извори од Ла Лига истакна дека во 3 екипи на Првата лига (Ла Лига), во 2 екипи на Втората лига биле утврдени позитивни тестови кај по еден фудбалер

1413672
Позитивни тестовите на Ковид-19 на 3 фудбалери во шпанската „Ла Лига“

Позитивни тестовите на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) на 3 фудбалери во Шпанија, кои беа извршени врз фудбалерите, техничките екипи и вработените во екипите на 1-та и 2-та фудбалска лига кои се подготвуваат да започнат со тренинзите.

Каталонското радио РАЦИ, во веста што ја објави врз извори од Ла Лига истакна дека во 3 екипи на Првата лига (Ла Лига), во 2 екипи на Втората лига биле утврдени позитивни тестови кај по еден фудбалер.

Во веста не беа објавени информации во врска со фудбалерите чии тестови биле позитивни на Ковид-19.

Од друга страна пак ФК Барцелона соопшти дека сите тестови на Ковид-19 биле негативни и дека денес почнуваат со индивидуални тренинзи.Слични вести