Ненад Бјелица на прво место на списокот на технички директори на Фенербахче

Во периодот на карантн, остварив видеоконференција со претседателот на Фенербахче Али Коч

1408389
Ненад Бјелица на прво место на списокот на технички директори на Фенербахче

Во ФК Фенербахче владеат раздвижени денови по повод барањето нов технички директор.

На првото место на барани технички директори на жолтосините се наоѓа Ненад Бјелица.

Хрватскиот селектор кому му беше доставен предлог да биде технички директор на Фенебахче има срдечен приод.

„Во периодот на карантн, остварив видеоконференција со претседателот на Фенербахче Али Коч“ рече Бјелица и изрази задоволство од интересирањето на жолтосините.

Бјелица во последните две години освои две шампионски титули во хрватската лига. На 16 април постигна договор со управата на Динамо Загреб и се одвои од клубот.

„Јас не барам пари, туку нови возбудувања“ рече Бјелица кој по минатогодишниот натпревар со Фенербахче во Европската лига додека се наоѓаше на кормилото на Динамо загреб, рече дека „Фенербахче е еден од најзначајните фудбалски клубови.“

Екипата на Динамо Загреб на чело со Бјелица на тој натпревар извојува победа над Фенербахле од 4-1.Слични вести