НБА наскоро ќе започне со тренинзите

Одлуката нема да важи за сите екипи

1405562
НБА наскоро ќе започне со тренинзите

Американската кошарарска лига НБА соопшти дека ќе започнат со тренинзите.

Тренинзите кои беа прекинати поради епидемијата на коронавирусот ќе започнат на 1 мај, петок.

Одлуката нема да важи за сите екипи.

Тренинзите ќе бидат дозволени само во сојузните држави во кои случаите на заразени е помал.

Според тврдењето на американските медиуми, на тренинзите нема да се одржуваат групни тренинзи.

Тренинзите ќе се одржуваат на принципот на доброволност и ќе бидат ограничени со индивидуални сеанси.

НБА, по позитивниот тест на кошаркарот Руси Гобер кој игра во Јутах, на 11 март донесе одлука за привремено одложување на натпреварите во лигата.Слични вести