23-ти април со голема радост се слави и во светот на спортот

Нека ни е честита 100-та годишнина од формирањето на нашето собрание и вековниот Празник на детето која претставува гаранција за нашата иднина

1403966
23-ти април со голема радост се слави и во светот на спортот

Министерот за младина и спорт Мехмет Мухарем Касапоглу рече: „Нека ни е честита 100-та годишнина од формирањето на нашето собрание и вековниот Празник на детето која претставува гаранција за нашата иднина.“

Во објавата на Фудбалската федерација на Турција преку социјалните медиуми беше упатена следната порака: „Денес кога имаме можнос да ја доживееме радоста и честа по повод 100-та годишнина од формирањето на Големото Национално Собрание на Турција, искрено и од се срце ви го честитаме 23-ти април, Денот на анционалниот суверенитет и Празнк на детето.“

ФК Бешикташ во објавата преку профилите на социјалните медиуми ја упати следната порака: „Честит нека ни е 23-ти април, Денот на националната независност и Празнк на детето, кој на децата во целиот свет беше подарен од основачот на Републиката, Гази Мустафа Кемал Ататурк.“

ФК Галатасарај во објавата преку профилите на социјалните медиуми ја упати следната порака: „Нашиот глас на 100-та годишнина од Денот на нацоналниот суверенитет и Празник на детето е погласен од секогаш.“

ФК Фенербахче во објавата преку профилите на социјалните медиуми, Денот на нацоналниот суверенитет и Празник на детето им го честиташе со видеоспот во кој учествуваа младите спортисти.

ФК Трабзонспор во објавата преку профилите на социјалните медиуми, празникот го честиташе со следната порака „Честити нека ни се 100-та годишнина од формирањето на Големото Национално Собрание на Турција и 23-ти април, Денот на националниот суверенитет и Празник на детето.“

И другите спортски клубови на Турција меѓу кои Медипол Башакшехир и Демир Груп Сивасспор објавија пораки со честитки по повод 100-та годишнина од формирањето на Големото Национално Собрание на Турција и 23-ти април, Денот на националниот суверенитет и Празник на детето.

Исто така и федерациите за кошарка, одбојка теквандо и борење како и низа олимписки гранки објавија пораки со честиткипо повод 100-та годишнина од формирањето на Големото Национално Собрание на Турција и 23-ти април, Денот на националниот суверенитет и Празник на детето.Слични вести