Кристијан Сеиферт: „Бундеслигата одложена до 30 април“

Од фудбалските клубови побаравме да бидат спремни на најлошото сценарио

1388852
Кристијан Сеиферт: „Бундеслигата одложена до 30 април“

Фудбалската Федерација на Германија соопшти дека Бундеслигата е одложена до 30 април.

Главниот извршен директор на Бундеслигата Кристијан Сеиферт рече дека тренинзите на екипите се одложени до 5 април. Од фудбалските клубови побаравме да бидат спремни на најлошото сценарио. На 30 јуни сакаме да ја завршиме лигата. Но може да продолжи до јули. Со ФИФА ќе разговараме за датумите на трансферите.“

Претходната одлука за одложување на лигата важеше до 2 април.Слични вести