Јапонската олимписка министерка Хашимото вети дека ќе се одржат Олимписките игри 2020 во Токио

Јапонската олимписка министерка Хашимото привлече внимание на цунамито и нуклеарната катастрофа коишто се случија во 2011 година и притоа истакна дека онака како што се справија со овие катастрофи ќе успеат да се справат и со оваа неповолност

1375671
Јапонската олимписка министерка Хашимото вети дека ќе се одржат Олимписките игри 2020 во Токио

Деновиве буди големо интересирање дали новиот тип коронавирус (Ковид-19) кој продолжува да се шири  во светот и кој досега одзеде над 3 илјади животи, дали ќе доведе до одложување и на Летните олимписките игри (ЛОИ) 2020 во Токио...  

Како последно во врска со ова се појави пред камерите јапонската олимписка министерка Сеико Хашимото која вети дека Летните олимписки игри (ЛОИ) во Токио ќе се одржат.

Јапонската олимписка министерка Хашимото привлече внимание на цунамито и нуклеарната катастрофа коишто се случија во 2011 година и притоа истакна дека онака како што се справија со овие катастрофи ќе успеат да се справат и со оваа неповолност.Слични вести