Турскиот борач Сулејман Карадениз освои златен медал на Европското првенство во борење

Медалот што го освои борачот Сулејман на Европското првенство беше прв и единствен златен медал кој што го освои Турција на Европското првенство во борење 2020

1360839
Турскиот борач Сулејман Карадениз освои златен медал на Европското првенство во борење

Турскиот репрезентативец во борење Сулејман Карадениз во рамките на Европското првенство во борење слободен стил во категоријата до 92 кг на финалниот натпревар со швајцарскиот противник Самуел Шерер извојува победа од 3-0 и го освои златниот медал.

Седмиот и последен ден на натпреварот на Европското првенство во борење во спортската сала Пеликоне во Рим се одржаа финалните натпревари во слободен стил мажи.

Турскиот репрезентативец Сулејман Карадениз на финалниот натпревар слободен стил во категоријата до 92 кг се бореше со швајцарскиот противник Самуел Шерер.

Репрезентативецот Карадениз, противникот го совлада со резултат од 3-0 и освои златен медал.

Медалот што го освои борачот Сулејман на Европското првенство беше прв и единствен златен медал кој што го освои Турција на Европското првенство во борење 2020.Слични вести