Во Сарикамиш се отвора сезоната на рели на снег

Финишот на првата трка ќе го завршат во 13.00 часот пред хотелот Каји Ресорт

Во Сарикамиш се отвора сезоната на рели на снег

Релито на снег ќе се одржи од 29 февруари до 1 март во Сарикамиш кај Карс под покровителство на губернијата на градот Карс.

Натпреварот ќе започне на 29 февруари сабота во 11.15 часот според локално време пред зградата на губернијата.

По преминувањето на специјалните етапи Согуксу, Ѓошк и Шехитлер, во 16.00 часот според локално време трката ќе заврши со посебната етапа Кристални гледачи во центарот за скијање Сарикамиш.

Вториот ден на релито кое ќе започне во 08.30 часот, натпреварувачите ќе се натпреваруваат во етапите Согуксу, Ќошк, Шехитлер и финишот на првата трка ќе го завршат во 13.00 часот пред хотелот Каји Ресорт.Слични вести