Шејн Ларкин стана Турчин

Одобрена апликацијата за прием на кошаркарот на Анадолу Ефес, Шејн Ларкин во турско државјанство

1355179
Шејн Ларкин стана Турчин

Кошаркарската ѕвезда на Анадолу Ефес Шејн Ларкин го заврши процесот на премин и стекнување со турско државјанство.

Кошаркарската федерација соопшти дека е одобрена апликацијата за прием на кошаркарот на Анадолу Ефес, Шејн Ларкин во турско државјанство.

На тој начин стрелецот Ларкин се стекна со правото да игра во репрезентацијата на Турција.Слични вести