Еден параглајдерист во Франција се закачи на кабелот на ски-лифтот

Овој настан кој предизвика големо жалење се случи во францускиот центар за скијање Кордон.

Еден параглајдерист во Франција се закачи на кабелот на ски-лифтот
5.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Едно параглајдерист кој со скии се спушти по удолнина и полета, само кратко време по полетувањето се закачи за кабелот на ски-лифтот.

Откако јажето на параглајдерот му за заврза за кабелот, параглајдеристот остана обесен на десетици метри височина.

Овој настан кој предизвика големо жалење се случи во францускиот центар за скијање Кордон.

Овие моменти беа снимени од страна на камерата на параглајдеристот која беше вклучена.

Параглајдеристот беше многу смирен и ладнокрвен и беше спасен со едно друго јаже од кабелот на кој висеше.Слични вести