Заврши патувањето на Олимпискиот факел

Зимските младински олимписки игри кои важат за една од најголемите во светот ќе започнат во четврток и ќе завршат на 22 јануари

1335622
Заврши патувањето на Олимпискиот факел
5.jpg
1.jpg
2.jpg
4.jpg
3.jpg

Само уште неколку денови останаа до започнувањето на Зимските младински олимписки игри 2020.

Во тие рамки и олимпискиот факел, симболот на Олимписките игри го заврши своето патување.

Пред да пристигне во Швајцарија, олимпискиот факел престојуваше во Франција, последната дестинација од патувањето.

Олимпискиот оган го носеше поранешниот светски и олимписки шампион францускиот џудо спортист Тиери Реј.

По завршувањето на патувањето низ Франција, олимпискиот факел на териториите на Швајцарија влезе во рацете на младите швајцарски спортисти.

Од факелот кој пристигна во Лозана, домаќинот на Зимските младински олимписки игри коишто по третпат се одржуваат во Швајцарија, беше запален Олимпискиот оган.

Зимските младински олимписки игри кои важат за една од најголемите во светот ќе започнат во четврток и ќе завршат на 22 јануари.Слични вести