Две турски спортистки освоија златни медали на СП во кик бокс во Анталија

Две турски спортистки Ѓулшах Кијак и Дујгу Туран на Светското првенство во кик бокс сениори во Анталија освоија златни медали

1315289
Две турски спортистки освоија златни медали на СП во кик бокс во Анталија

Турските спортистки Ѓулшах Кијак и Дујгу Туран на Светското првенство во кик бокс сениори освоија златни медали.

На Светското првенство во кик бокс сениори кое се одржува во Анталија, а на кое учествуваат 1250 спортисти од 70 земји, спортистките на репрезентацијата на Турција во кик бокс Ѓулшах Кијак и Дујгу Туран, на крајот на четвртиот ден од натпреварите освоија златни медали и станаа светски шампионки.

Првенството кое започна на 26 ноември и вчера продолжи со финалните натпревари, ќе заврши денеска. Слични вести