Турција на Европското првенство во кревање тегови за јуниори и сениори под 23 години освои 38 медали

Турција на Европското првенство во кревање тегови за јуниори и сениори под 23 години кое се одржа во Романија освои вкупно 38 медали, од кои 17 златни, 8 сребрени и 13 бронзени медали

1295654
Турција на Европското првенство во кревање тегови за јуниори и сениори под 23 години освои 38 медали

Турција, Европско првенство во кревање тегови за јуниори и сениори под 23 години кое се одржа во Романија го заврши освојувајќи вкупно 38 медали. 

Според објавеното соопштение од Федерацијата за кревање тегови на Турција, спортистите кревачи на тегови репрезентативци на првенството освоија вкупно 38 медали, од кои 17 златни, 8 сребрени и 13 бронзени.

На последниот ден на првенството на подиумот се појави Мелике Ѓунал која во категоријата до 87 килограми за жени, освои златен медал. 

Нашата спортистка репрезентативка во дисциплината трзај подигна 105 километри, а во дисциплината исфрлување подигна 128 килограми и со подигнати вкупно 233 килограми освои златен медал.Слични вести