Утре со 3 натпревари започнува Супер лигата во кошарка мажи

Последниот шампион Анадолу Ефес во понеделник ќе игра против ОГМ Орманспор, додека Сигортам.нет ИТУ Баскетбол во недела ќе биде домаќин на екипата на Фенербахче Беко

1277722
Утре со 3 натпревари започнува Супер лигата во кошарка мажи

Утре со 3 натпревари започнува Супер лигата во кошарка мажи 20129-2020.

Првото коло ќе заврши во понеделник со натпреварот меѓу Анадолу Ефес и ОГМ Орманспор.

Во Супер лигата во кошарка 20129-2020 ќе се нат5преварваат 16 екипи.

Новите кошаркарски екипи на Супер лигата ОГМ Орманспор и Сигортам.нет ИТУ Баскетбол ќе играат со последните финалисти.

Последниот шампион Анадолу Ефес во понеделник ќе игра против ОГМ Орманспор, додека Сигортам.нет ИТУ Баскетбол во недела ќе биде домаќин на екипата на Фенербахче Беко.

Редоследот на натпреварите кои ќе се одиграат на 28 септември е следен:

Во 13:00 часот:

Арел Университеси Бујукчекмеџе Баскетнол – Дуршафака Текфен

Во 15:15 часот:

Турк Телеком - Галатсарај Дога Сигорта

Во 17.30 часот:

Тексут Бандирма – Пинар Каршијака.

На 29 септември недела ќе се одиграат следните натпревари:

Во 13:00 часот:

Бурсаспор – Тофаш

Во 15.15 часот Газиантеп Баскетбол – Афјон Беледијеспор

Во 17:30 часот:

Бахчешехир Колежи – Бешикташ Сомпо Сигорта

Во 20:00 часот:

Сигортам.нет ИТУ Баскетбол – Фенербахче БЕКО.

На 30 септември понеделник:

Во 20:00 часот:

Анадолу Ефес – ОГМ Орманспор.

Првата етапа на Супер лигата ќе заврши на 6 јануари 2020, додека втората ќе започне на 10 јануари ќе започне втората етапа на натпреварите.

Во нормални услови сезоната се очекува да заврши на 4 мај 2020 година.Слични вести