Галатасарај играше нерешено против белгискиот клуб Бриж 0-0

Првото коло на најзначајната фудбалска организација на ниво на европски клубови заврши со 8 натпревари кои беа одиграни во А, Б, Ц и Д групата

1272301
Галатасарај играше нерешено против белгискиот клуб Бриж 0-0

Завршија групните квалификациони натпревари во првото коло на Лигата на шампионите 2019-2020.

Првото коло на најзначајната фудбалска организација на ниво на европски клубови заврши со 8 натпревари кои беа одиграни во А, Б, Ц и Д групата.

Екипата на Галатасарај, единствениот ФК кој ја претставува Турција, на натпреварот во гости против белгискиот противник Клуб Бриж играше нерешено 0-0 и на тој начин освои бод во Лигата на шампионите.Слични вести