Турција на Европските игри 2019 освои вкупно 15 медали, од кои 2 златни, 6 сребрени и 7 бронзени

Турските спортисти репрезентативци на Европските игри 2019 освоија вкупно 15 медали и тоа 6 во карате, 3 во борење, 2 во гимнастика и по 1 медал во џудо, бокс, атлетизам и стрелаштво

1227842
Турција на Европските игри 2019 освои вкупно 15 медали, од кои 2 златни, 6 сребрени и 7 бронзени

Завршија Европските игри 2019 во главниот град на Белорусија Минск.

Турција, игрите ги заврши со освојување на вкупно 15 медали од кои 2 златни, 6 сребрени и 7 бронзени.

Турција на Европските игри 2019 учествуваше со вкупно 110 спортисти во 14 дисциплини и со освоени вкупно 15 медали се пласира на 24'тото место.

Турските спортисти репрезентативци освоија вкупно 15 медали и тоа 6 во карате, 3 во борење, 2 во гимнастика и по 1 медал во џудо, бокс, атлетизам и стрелаштво.

Еве ги спортистите и дисциплините во кои Турција освои медали на Европските игри 2019:

Златни медали: 

Џудо: Микаил Озерлер  

Бокс: Бусе Наз Чакироглу  

Сребрени медали:

Карате: Али Софуоглу, Мелтем Хоџаоглу, Угур Акташ, Дерап Озчелик Арапоглу  

Борење: Сонер Демирташ  

Гимнастика: Ахмет Ондер  

Бронзени медали:

Борење: Сулејман Атли, Евин Демирхан  

Карате: Дилара Елтемур, Мерве Чобан  

Стрелаштво: Јешим Бостан и Еврен Чагиран (Стрела со макара мешана екипа)

Атлетизам: Џек Али Харвеј  

Гимнастика: Ферхат АриџанСлични вести