Бразил во полуфиналето на Копа Америка

Натпреварот во нормално време заврши со нерешен резултат 0-0

1227069
Бразил во полуфиналето на Копа Америка
2019-06-28T025009Z_2104500731_RC1528252300_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T024928Z_1899119697_RC1E19699690_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T024943Z_865212322_RC1EED465AE0_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T025604Z_1011125497_RC127DF9E320_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T025606Z_476505370_RC14EA92F3A0_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T025009Z_2104500731_RC1528252300_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T024928Z_1899119697_RC1E19699690_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T024943Z_865212322_RC1EED465AE0_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T025604Z_1011125497_RC127DF9E320_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG
2019-06-28T025606Z_476505370_RC14EA92F3A0_RTRMADP_3_SOCCER-COPA-BRA-PRY.JPG

Првиот полуфиналист на Копа Америка е репрезентацијата на Бразил која на натпреварот со Парагвај на пенали извојува победа од 4-3.

Натпреварот во нормално време заврши со нерешен резултат 0-0. Домаќинската репрезентација на пенали го совлада противникот со резултат од 4-3.

Фудбалерот Фабијан Балбуена во 58-та минута доби црвен картон поради што репрезентацијата на Парагвај остана со 10 фудбалери.Слични вести