Турција освои златен медал на Европските игри 2019

Турскиот стрелач Мете Газоз го совлада швајцарскиот противник Флинк со резултат од 6-0 и се пласираше во 16-то коло

1224531
Турција освои златен медал на Европските игри 2019

Турција четвртиот ден на Европските игри 2019 освои еден златен медал.

Турскиот стрелач Мете Газоз го совлада швајцарскиот противник Флинк со резултат од 6-0 и се пласираше во 16-то коло.

Четвртиот ден на 2-те Европски игри што се одржуваат во белорускиот град Минск, турските репрезентативци се натпреваруваа во различни дисциплини како што се стрелаштво, бадминтон, бокс, џудо и стреличарство.

Турскиот репрезентативец Микаил Озерлер во категоријата до 90 кг ја освои шампионската титулча и првиот златен медал за турција на Европските игри.

Репрезентативките Сафије Саритурк и Јавуз Илнам во групните квалификации го освоија петото место.

Неслихан Јигит на првиот натпревар ја совлада бугарската противничка Линда Зечири со резултат од 2-0.

Репрезентативецот Мете Газоз го совлада швајцарскиот противник Лудвиг Елоф Ерлинг Флинк со резултат од 6-0 и се пласираше во 16-то коло.Слични вести