Гугл подготви „дудл“ во чест на Светскиот куп во фудбал за жени 2019

На почетната страница на Гугл се наоѓа „дудл“ подготвен во чест на Светското првенство во фудбал за жени ФИФА 2019 чиј домаќи е Франција, а кое ќе се одржи од 7 јуни до 7 јули

1214694
Гугл подготви „дудл“ во чест на Светскиот куп во фудбал за жени 2019

Гугл подготви специјално лого „дудл“ во чест на Светското првенство во фудбал за жени ФИФА 2019.

На почетната страница на Гугл се наоѓа „дудл“ подготвен во чест на Светското првенство во фудбал за жени ФИФА 2019.

Во рамките на организацијата чиј домаќин е Франција и која што започна денеска (7 јуни, петок) и ќе трае до 7 јули, ќе се натпреваруваат 24 репрезентации поделени во 6 групи. 

 

 Слични вести