Турција воо Х групата ќе игра против Грција и узбекистан

Турската фудбалска репрезентација третиот квалификационен натпревар во Х групата за ЕУРО 2020 ќе го одигра против Франција

1200577
Турција воо Х групата ќе игра против Грција и узбекистан

Во рамките на квалификационите натпревари за Европското фудбалско првенство на УЕФА 2020 (ЕУРО 2020) турските репрезентативци во Х групата ќе играат против Грција и Узбекистан.

Двата натпревари ќе се емитуваат во живо преки ТВ-канал ТРТ СПОР.

Фудбалските репрезентативци најпрвин на 30 мај четврток на стадионот на Анталија ќе играат против Грција.

На 2 јуни недела на стадионот Оба на Анланја ќе играат против репрезентацијата на Узбекистан.

Двата натпревари ќе започнат во 21.00. часот според турско време.

Турската фудбалска репрезентација третиот квалификационен натпревар во Х групата за ЕУРО 2020 ќе го одигра на 8 јуни сабота на стадионот на Коњапсор против Франција во 21.45 часот.

Турските репрезентативци четвртиот натпревар во групата ќе го одиграат на 11 јуни вторник на стадионот Лаугардалсвелур против Исланд во Рејкјавик.

Натпреварот ќе започне во 21.45 часот.Слични вести