Турската пливачка Сумејје Бојаџи освои златен медал во Светската серија, во САД

Турската пливачка со ампутирани екстремитети Сумејје Бојаџи во Светската серија, во градот Индианополис, во САД, на трката во категоријата 50 метри грбно со резултат од 45 секунди 28 стотинки го освои првото место и се закити со златен медал

1179885
Турската пливачка Сумејје Бојаџи освои златен медал во Светската серија, во САД

Турската пливачка со ампутирани екстремитети Сумејје Бојаџи која стана шампионка на Европското паралимписко првенство во 2018 година, во рамките на организацијата во Светската серија што се одржува во Соединетите Американски Држави (САД), го освои првото место и се зактити со златен медал.

На организацијата во градот Индианополис на која учествуваат 160 спортисти од 19 земји, турската пливачка Сумејје Бојаџи во категоријата 50 метри грбно со постигнат резултат од 45 секунди 28 стотинки го освои првото место и златниот медал.Слични вести